donderdag 5 augustus 2010

René: Just say goodbye

Godverdomme, wat ben jij mooi 'gewoon' dood gegaan zeg. Precies zoals je het wilde; gewoon doodgaan. Niet met drie flessen bubbels achter je kiezen, kaviaar tussen je tanden en drie naakte hoeren om je heen. Nee, gewoon gepast een hartaanval krijgen terwijl je de vuilnis buiten zet. Prachtig. Je doel is bereikt René. Frans Bauer had zo ook dood kunnen gaan.

Eindelijk een poging die slaagt. Jaren ben je bezig om je patserige imago weg te poetsen. Je gaat nota bene nog in de bijstand om te laten zien dat je ook maar een gewone jongen bent. Het waren mooie pogingen René. We geloofden het alleen niet. Nadat het rode lichtje van de camera uitging, vervloekte je al die armoedzaaiers in die smerige tokkiewijk. Snel je Hummer in en terug naar het Gooi. Weg van die bijstandsellende. Je vrouw deed ook zo haar best om gewoon 'Wendy van Dijk-achtig' lief gevonden te worden. Als een schooiende puppie met iets teveel rimpels probeerde ze tranen eruit te persen bij de voedselbank.

Dan je zangtalent. Nou ja talent. Er kwam geluid uit wat met een beetje fantasie op het geluid van een goede zanger leek. Verder stond je erbij te dansen alsof je de wc net niet gehaald had na het eten van een bedorven shoarmaschotel. Het zag er niet uit René. Omwille van het geld deed je alsof het gezellig was met Geer en Goor en trok je ook gezellige clownspakjes aan voor die karaokeshows in de Arena. Jij als echt haantje kon echter het homobloed van die twee valse nichten wel drinken. Wat je dan niet deed, want daar krijg je enge ziektes van.

Nee René, je bent gestorven zoals je dat wilde. Je bent nu echt een 'dood'gewone jongen. Jammer alleen dat ik je nog steeds zie als die omhoog gevallen Amsterdamse patser. Was toch lekker die patser gebleven René....

Mazzel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten